Euskirchen

De provinciehoofdstad Euskirchen is gunstig gelegen in de driehoek tussen de steden Keulen, Bonn en Aken en wordt omgeven door prachtige natuur. Vanwege de gunstige ligging is Euskirchen een perfecte bestemming voor een dagje winkelen.

Het bijzondere karakter van de stad wordt gekenmerkt door de mengeling tussen historische objecten en monumenten en moderne winkelpanden. Delen van de oude stadsmuur en drie van de torens die ooit toebehoorden aan het vestingwerk van de stad staan zij aan zij met de moderne architectuur.

Binnen de middeleeuwse stadsmuurring strekt het voetgangersgebied zich uit met bekende warenhuizen, talrijke winkels en vele cafés. Tussen de Oude Markt en het treinstation kunt u heerlijk wandelen, winkelen of gewoon ontspannen op een bankje zitten en genieten van het uitzicht. Het Euskirchen City Forum en het Stadttheater Euskirchen als cultureel centrum in de stad maken het plaatje van Euskirchen compleet.

Previous slide
Next slide

Lieve gasten,

helaas zijn boot- en zwemactiviteiten nog steeds niet mogelijk vanwege de lopende renovatiemaatregelen aan het Kronenburger See.