Hillesheim

In het Hillesheimer land vindt u alles wat uw hartje begeert. Zonovergoten plateaus, diep uitgesneden rivierdalen en prachtige bossen waar de zonnestralen door de bladeren schijnen kenmerken het schilderachtig landschap en bieden een fantastisch natuurspektakel.

Hillesheim staat bekend als ‘Beispielstadt’, een stad met voorbeeldfunctie voor Europa. Daarnaast staat de stad ook bekend als de hoofdstad van de Duitse krimi, een genre in de literatuur dat ongeveer gelijk staat aan de misdaadthriller. Bezoek daarom eens het Kriminalhaus. Hier staan in een indrukwekkend bibliotheekgebouw meer dan dertigduizend krimi’s tentoongesteld. Daarnaast zijn er hier in de winkel tal van boeken te koop die nergens anders meer te krijgen zijn. Hier, te midden van de antieke meubels, tussen alle moordwapens en kandelabers, kunt u rustig uw ‚Chocolat Poirot‘ drinken of genieten van ‚Miss Marple’s Teatime‘. Ook Eifelpark Kronenburger See is op bijzondere wijze verbonden met Duitse misdaadkrimi’s: het park was ook de filmlocatie van de beroemde krimiserie ‚Mord mit Aussicht‘.

Elke 1e en 3e donderdag van de maand vindt de marktdag plaats rond de Graf-Mirbachplatz.

Previous slide
Next slide

Lieve gasten,

helaas zijn boot- en zwemactiviteiten nog steeds niet mogelijk vanwege de lopende renovatiemaatregelen aan het Kronenburger See.