Nettersheim

Om het prachtige landschap rond Nettersheim in de Eifel en de vele mooie plekjes in de omgeving te ontdekken, biedt Netterheim in samenwerking met het natuurbeschermingscentrum en het VVV-kantoor u altijd een contactpersoon waarmee u een route kunt uitstippelen.

Op de meer dan 20 checkpoints van het Paardenbloem-pad kunt u de natuur met al uw zintuigen beleven. Of kies voor het Vlinder-pad waar u vele verschillende soorten vlinders kunt spotten. Daarnaast kunt u zich op het Eifeler Kruidenpad onderdompelen in de wereld van de geuren en de kruiden van de Eifel. Als u tijdens een wandeling of fietstocht wilt genieten van de schoonheid van het landschap en de natuur van de Eifel, dan is één van de vier Nettersheim-tochten zeker de moeite waard.

Niet alleen op het gebied van natuur heeft de Eifel veel te bieden. Duizenden jaren geleden hebben de eerste bewoners van het huidige Nettersheim hun sporen op de omgeving achtergelaten. Deze herinneringen aan het verleden zijn nog steeds te bewonderen. De meeste bouwwerken zijn door de Romeinen gebouwd. In de regio Netterheim zijn er talloze getuigenissen van hun unieke architectuur: van heiligdommen en altaren langs het Eifelaquaduct tot hele nederzettingen. Netterheim is vanaf Eifelpark Kronenburger See in ongeveer twintig minuten met de auto bereikbaar.

Previous slide
Next slide

Lieve gasten,

helaas zijn boot- en zwemactiviteiten nog steeds niet mogelijk vanwege de lopende renovatiemaatregelen aan het Kronenburger See.