De omgeving

Kronenburg

Het stadje Kronenburg bevindt zich in de Eifel en ligt in het bovenste gedeelte van de Kyll-vallei in het grensgebied met België en het Bundesland Rijnland-Palts. Het stadje behoort tot de gemeente Dahlem , dat weer tot Noordrijn-Westfalen en het district Euskirchen behoort.

De gemeente Dahlem ligt in een van de meest beboste gebieden van Noordrijn-Westfalen en biedt voor natuurliefhebbers tal van goed gemarkeerde wandelpaden en bewegwijzerde fietspaden. Ook de Kronenburger See behoort tot de gemeente Dahlem en hierdoor is de gemeente de perfecte plek voor liefhebbers van watersport. Er zijn hier talloze mogelijkheden op het water, van zeilen tot kanoën en nog veel meer. Bezoek de website voor meer informatie.

Eifel

De Eifel biedt veel interessante uitstapjes in Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Pfalts: verschillende volkeren en culturen hebben in dit laaggebergte in Duitsland in de loop van de eeuwen hun sporen achter gelaten. De talloze indrukwekkende kastelen, paleizen, kloosters en kerken in de regio zijn een overblijfsel van de steeds veranderende machtsrelaties in de afgelopen eeuwen. Spannende musea bieden inzicht in de geschiedenis en de eigenaardigheden van de Eifel. Bijzonderheden zoals de maren van de Vulkaaneifel en het nationaalpark de Eifel zijn pure natuurbelevenissen die u niet mag missen tijdens een verblijf op Eifelpark Kronenburger See.

Hier vindt u een selectie van bijzonder populaire uitjes.

De Nordeifel

Schrijf zelf het script voor uw time-out. Wilt u op smalle paden de wildernis van morgen verkennen? Brengt u een paradijselijke dag door onder de palmbomen? Wilt u tijdens een tandemsprong de Noord-Eifel vanuit een heel ander perspectief zien? Of gewoon ontspannen tijdens het wandelen of winkelen in schilderachtige dorpen en steden? Alleen in het noordelijke deel van de Eifel valt er zo veel te beleven. Op de officiële website van Nordeifel Tourismus vindt u geweldige bestemmingen en tips voor dit unieke gebied.

De Vulkaaneifel

E-auto's in het vakantiepark

Als je een elektrische auto hebt, kun je deze opladen bij de 6 oplaadpunten in het hoofdgebouw.
Er zijn hier ook 2 snellaadpunten. Informatie over hoe je ze moet gebruiken, hangt op de zuilen.

Het is ten strengste verboden om e-auto’s op te laden via het normale elektriciteitsnet van het gebouw.

Bij overtreding zijn we genoodzaakt juridische stappen te ondernemen.

We wensen u een veilig en aangenaam verblijf.

Lieve gasten,

helaas zijn boot- en zwemactiviteiten nog steeds niet mogelijk vanwege de lopende renovatiemaatregelen aan het Kronenburger See.