Winter in de Eifel

Het witte, winterse landschap van de Eifel nodigt uit tot lange wandelingen, het bouwen van een sneeuwpop, rodelen en ontspannen. Geniet tijdens winterse temperaturen van een warme glühwein of hete chocolademelk of smul van een overheerlijke apfelstrudel in het restaurant van Eifelpark Kronenburgersee.

Ontdek ook de nabijgelegen wintersportgebieden Schwarzer Mann, Weißer Stein en Wolfsschlucht.

Aan de receptie van Eifelpark Kronenburgersee kunt u een slee huren.

Tijdens het adventsseizoen betoveren de nabijgelegen kerstmarkten hun bezoekers. Ervaar een warme kerstsfeer met geroosterde amandelen, peperkoek en punch; maar vooral veel gezelligheid.

Wintersportgebiet Schwarzer Mann

Het wintersportgebied genaamd Schwarzer Mann is gelegen op een berg van bijna 700 meter hoog en wordt beschouwd als het meest sneeuwzekere gebied in de westelijke Eifel. Dit wintersportgebied ligt ten noorden van Prüm, direct aan de Belgische grens en midden in het bos. Hier vindt u een prachtig en romantisch winterlandschap, dat zeker een bezoekje waard is.

In wintersportgebied Schwarzer Mann is er voor ieder wat wils: er zijn twee langlaufloipes die met erlkaar verbonden zijn van vier en zes kilometer lang, twee alpineskipistes en twee rodelbanen, waarvan één speciaal voor kinderen. Gaat u liever met de slee naar beneden, dan is er een rodellift waar u gebruik van kunt maken. Skilessen worden aangeboden op afspraak. U kunt uw complete skiuitrusting hier huren. Ook sleeën zijn te huur.

In de directe omgeving bevindt zich het skigebied “Wolfsschlucht”. Hier vindt u een steilere afdaling die door middel van sneeuwkanonnen kan worden besneeuwd wanneer de hoeveelheid sneeuw niet voldoende is.

Sneeuwtelefoon Schwarzer Mann:
+49 06551 44 22 (alleen tijdens het seizoen)
Wintersportgebied Wolfsschlucht:
+49 06551 45 45

Wintersportgebiet Weisser Stein

Niet ver van Hellenthal vindt u het wintersportgebied Weißer Stein, waar zich het op twee na hoogste punt van de Eifel bevindt. Het wintersportgebied is gelegen aan de Bundesstraße B265 in Udenbreth. Echte wintersportfanaten kunnen hier hun hart ophalen. De hoogte in het wintersportgebied varieert van 640 tot wel 690 meter. Een sleeplift brengt u terug naar de berg. Beginners kunnen terecht in Udenbreth. Omdat de piste hier niet zo steil is, is deze uitstekend geschikt voor de eerste pogingen tot skiën. Ook kunt u hier een snelle rodelbaan voor echte snelheidsduivels vinden.

Zoekt u een steilere piste? Ook dan kunt u in de buurt van Hellenthal terecht. De piste in Hollerath beschikt over een steilere helling dan Weißer Stein en is ideaal voor wintersporters die wat meer gevorderd zijn. Rondom Hellenthal vindt u 27 kilometer aan gemarkeerde loipen (sporen in de sneeuw voor langlaufen). Zo is er een loipe van tien kilometer lang in Hollerath, en in Udenbreth vindt u twee loipen: een van zeven kilometer lang en een van tien kilometer lang. Deze loipen zijn ook voor beginners uitermate geschikt. Wie zich voort wil bewegen zonder ski’s en sleeën, kan de ongeveer vier kilometer lange Schneewanderweg, een sneeuwwandelpad, volgen. Het startpunt bevindt zich bij de skipistes.

Sneeuwtelefoon (VVV Hellenthal): +49 02482 85 200

Wintersportgebiet Wolfsschlucht

Het wintersportgebied Wolfsschlucht bevindt zich 570 meter boven de zeespiegel en drie kilometer ten noordwesten van Prüm. Wintersportgebied Wolfsschlucht beschikt over een skipiste, een sleeplift, rodelmogelijkheden, après-ski en een skihut met een restaurant. Er is een sleeplift, die vanuit de stad Prüm vertrekt. De piste is ongeveer 800 meter lang en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Langlaufers kunnen bij wintersportgebied Wolfsschlucht kiezen uit drie verschillende routes van 1,5 kilometer lang, 3,7 kilometer lang of 6 kilometer lang. De routes voeren u door prachtige boslandschappen en weilanden. De langlaugloipes liggen in de buurt van de Wolfsschlucht-kloof.

Informatie over dit wintersportgebied is te verkrijgen bij de VVV van Prüm. Het telefoonnummer van de VVV is +49 06551 505 en het telefoonnummer van de skihut is +49 06551 4545.

Kerstmarkten

De kerstmarkt van Burg Satzvey tovert bij jong en oud een lach op het gezicht. Beleef de ultieme kerstsfeer tijdens de kerstmarkten die in de buurt van Eifelpark Kronenburger See te vinden zijn. De steden Trier en Keulen zijn vanaf Eifelpark Kronenburger See ook goed te bereiken met het openbaar vervoer – reden genoeg om ook die tweede glühwijn te drinken! Informatie over de kerstmarkten en de reistijden van het openbaar vervoer zijn verkrijgbaar bij onze receptie.

Lieve gasten,

helaas zijn boot- en zwemactiviteiten nog steeds niet mogelijk vanwege de lopende renovatiemaatregelen aan het Kronenburger See.