Wandelvakantie

Actief door de Eifel

Wandelvrienden in het centrum van uw wandelhobby ontdekt u het fascinerende Eifellandschap, de adembenemende uitzichtpunten, de romantische beeklopen, de rotsen en onderscheidende rotspartijen.

De Eifelvereniging „Eifelverein Ortsgruppe Dahlem“ heeft talrijke wandelroutes rondom Eifelpark Kronenburger See uitgezet en van bebording voorzien, u kunt direct van uit uw vakantiewoning starten.

Wilt u meer ontdekken? Van Nordeifel, Vulkaneifel, Nationalpark Eifel? Van Eifelpark Kronenburger See bereikt u binnen een cirkel van 40 km de mooiste plaatsen van de Eifel.

Der Eifeler Quellenpfad

Het Eifeler Quellenppad is een aanvullende padnaar de Eifelsteig, die als wandelroute loopt ,van Kronenburg over Dahlem, de „Vierherrenstein“ naarBlankenheim, van daarnaar Nettersheim en terug over Schmidtheim naar Kronenburg. De totale lengte van de Quellenwandelwegen bedraagt 68 km. De lengte van de enkele dagetappes is: Kronenburg – Blankenheim 23 km, Blankenheim – Nettersheim 22 km, Nettersheim – Kronenburg 23 km.

Der Vulkanpfad

Het vulkaanpad, is eveneens een aanvullend pad naar de Eifelsteig. Het pad begint vanaf Roth bij Gerolstein, waar het pad een verbinding met de Eifelsteig heeft, over Duppach, Steffeln, Jünkerath naar Esch, van af daar dan samen met het Eifeler Quellenpad tot Ripsdorfer Mühle met weer verbinding met de Eifelsteig. Die totale lengte van het Vulkaanpad is 27 km. Het biedt een ideale vervanging voor de Eifelroute Gerolstein – Hillesheim – Blankenheim met de treinverbinding in Jünkerath. Lengte van enkele stukken: Gerolstein – Jünkerath 23 km, Jünkerath – Blankenheim 17 km.

Moorpfad Dahlem

Het ongeveer 9 km lange veenpad „Moorpfad“ voert door de oostelijk van Dahlem gelegen „Wasserdell“, een waardevol natuurlandschap met goed zichtbare Heideveenvlakten en turfveen voorraden. Een door opstuwing van de veenbeken ontstaan water, dat ook als Waldlöschteich dient, heeft zich zuidelijk van het „Wasserdell“ natuurlijk ontwikkeld.

Hierboven ligt een grote heideveen vlakte. Dit gebied vorm samen met het hoogveen van Heidenkopf het enige leefgebietvan deze soort in de Kreis Euskirchen.

Eifeler Kräuterpfad

Verkent u de Nordeifel graag gedurende uitgestrekte wandelingen door de natuur? Dan hebben wij een tip voor u! Van de Eifelsteig in Nettersheim uit voert het Eifeler Kräuterpad als bijzonder thema wandelpad over een lengte van 20 km nach Bad Münstereifel. Mit alle zintuigen kunnen wandelaars op het Eifeler Kräuterpfad de „inheemse“ kruiden en plantenwereld beleven. Welke kruiden het best geschikt zijn in de keuken, of hun heilzame werking hebben of om te verven, ervaart u het beste tijdens een wandeling met een kruidenpedagoog als gids, die u in het Naturzentrum Eifel in Nettersheim kunt boeken.

Lieve gasten,

helaas zijn boot- en zwemactiviteiten nog steeds niet mogelijk vanwege de lopende renovatiemaatregelen aan het Kronenburger See.